De kracht van LEVIY: de betrokkenheid en nieuwsgierigheid om ook van ons te leren

50 jaar geleden opende het eerste park van Center Parcs. Nu zijn er 22 parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Anderhalf jaar geleden kwam Ilse Lemmerlijn, Cleaning Manager bij Center Parcs, in contact met Sebastiaan van der Vinne, CEO van LEVIY. Ilse Lemmerlijn: “Ik zag dat dit systeem ons verbeteringen kon brengen in het schoonmaakproces. Weg met losse papieren en lijsten.” Van voorzichtig één park ontstond er een ambitieuze visie om binnen twee jaar alle parken zoveel mogelijk te digitaliseren.

Center Parcs is tot en met september bezig met de uitrol van LEVIY in Nederland. In België zijn twee parken al live en volgt het derde park in het voorjaar. Frankrijk is ook reeds gestart met de uitrol. In het najaar gaan Center Parcs en LEVIY kijken of ook in Duitsland de live gang kan worden gerealiseerd. Ilse: “Voor ons is dit een mega operatie. Denk maar aan het aantal smartphones dat geïnstalleerd moeten worden en de trainingen die gegeven worden voor de ongeveer 3000 medewerkers die hiermee gaan werken.”

Start samenwerking LEVIY

“Center Parcs ontwikkelt zich zeer sterk op het gebied van digitalisering, zowel richting onze gasten als binnen interne processen. Om met de afdeling Housekeeping en daarmee uiteindelijk ook andere afdelingen zoals receptie en technische dienst aan te sluiten bij dit digitaliseringsproces heb ik verschillende oplossingen bekeken. Maar geen partij bood dat wat LEVIY kon bieden. Ze waren verder dan andere softwareoplossingen.” Ilse vervolgt haar verhaal met een lach: “Ik kan nu wel zeggen dat LEVIY in de tussenliggende periode ook veel van ons heeft geleerd. Onder andere doordat we zoveel medewerkers op het systeem aansloten, geloof ik dat we samen het product ook weer sterker hebben gemaakt. Dat is toch super!”

Spannend: een eerste pilot

Center Parcs startte klein met één schoonmaakteam in één park in België. Ilse: “De eerste pilot was spannend. Hoe gaan medewerkers reageren? Komen er veel meldingen of blijft het stil?” Het bleef zeker niet stil bij Center Parcs! Meldingen stroomden vanaf dag één binnen en het zorgde voor grote positiviteit bij medewerkers. “Medewerkers waren enthousiast over het systeem, over de mogelijkheid die zij kregen om meldingen te maken en over de gebruiksvriendelijkheid,” vervolgt Ilse. “Om een voorbeeld te geven, in het verleden gingen schoonmaakmedewerkers aan de slag, schreven per technische melding een bonnetje en de technische dienst kon pas aan de slag wanneer zij de bonnetjes van het schoonmaakteam overgedragen kregen. Nu maakt de medewerker met de app een melding in een huisje en binnen no time staat de technische dienst op de stoep.”

Dat medewerkers heel enthousiast zijn over het gebruik van LEVIY ziet Ilse terug in het aantal meldingen: “Het aantal meldingen van medewerkers stijgt drastisch, medewerkers zien direct de impact van de melding die zij maken. Meldingen worden correct opgepakt door andere afdelingen en vaak opgelost in de tijd dat de schoonmaakmedewerkers aan het werk zijn en dat motiveert om te blijven melden. Zo creëert dit een mooie opwaartse spiraal. Ik was in het begin wellicht wat huiverig voor medewerkers die geen smartphone hebben. Zeer onterecht! Ook zij begrijpen het systeem snel, vinden het leuk om met de smartphone en de tool te werken. Daarnaast maakt het elke medewerkers trots. Trots dat ze met de smartphone aan het werk zijn. Dit stukje professionalisering begint bij hen.”

“We vragen ons nu af, waarom hebben dit niet eerder gedaan?”

“Onze schoonmaakmedewerkers zijn de ogen van de organisatie. Zij komen overal, in elk huisje en zien alles. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om onze medewerkers uit te rusten met een smartphone en te laten werken met LEVIY. We blijven niet hangen op het niveau van ‘supervisor’. Nee, het moest door naar het niveau van schoonmaakmedewerker om efficiency te behalen. Zonder  schakels er tussen en dus met korte communicatielijnen. De melding moet op de juiste plek gedaan worden en op de juiste plek terecht komen, daar geloof ik in.”

Een juiste keuze zo blijkt uit de klanttevredenheid. “Gasten beoordelen de kwaliteit beter en het aantal klachten ligt lager. Onze schoonmaakteams maken dus meer meldingen en onze gasten minder. Precies zoals het hoort. We vragen ons nu af, waarom hebben we dit niet eerder gedaan?”, aldus Ilse.

Tips voor de uitrol van LEVIY

Ilse heeft nog tips voor bedrijven die LEVIY willen gaan uitrollen. “Start met een kleine pilot. Wij starten nu nog steeds in ieder park met een pilot, vaak beginnen we met twee schoonmaakteams die live gaan. In elk park zijn er weer bedrijfsspecifieke dingen en lopen processen of taken soms net even anders. Pas na zes weken rollen we het over een heel park uit. Maar doordat je dan de kleine verschillen er al uit hebt gehaald, loopt de live gang veel spoeler. Pilots zijn nu veel meer minder spannend dan die allereerste, maar dat neemt niet weg dat we bij ieder park weer starten met een pilot.”

Nieuwsgierigheid om van ons te leren!

“LEVIY bestaat uit een enthousiaste club mensen. De afgelopen anderhalf jaar heb ik ze hard zien groeien. De kracht van LEVIY is dat dit aanpakkers zijn, ze zijn betrokken, springen actief in op de klantvraag en de snelheid en flexibiliteit waarmee dat gaat, dat is heel fijn. Daarnaast onderscheiden ze zich door de nieuwsgierigheid om van ons te leren! Hun doel is om telkens weer een beter product te maken. En dat betere product helpt ons met onze dienstverlening en zorgt uiteindelijk voor een betere gast beleving. En dat is waar het bij ons allemaal omdraait: de gast!” aldus Ilse.

LEVIY: een gezamenlijk succes

“Toen we voor Center Parcs mochten starten met een pilot voelde dat als een prachtige stap én kans. Center Parcs is een imposante naam en een autoriteit binnen de leisure branche”. Sebastiaan van der Vinne (CEO LEVIY) is trots op deze mooie samenwerking: “Dat we nu, anderhalf jaar later, zulke ambitieuze plannen hebben, maakt ons enorm trots! De samenwerking is vanaf dag één: open, duidelijk en vooral ook heel erg ‘samen’. We hebben een gezamenlijk doel voor ogen en het voelt ook als een gezamenlijk succes. Dat Center Parcs daarbij aangeeft dat de resultaten voor zichzelf spreken en dat vooral ook de medewerkers trots en gelukkig zijn met LEVIY… dat gaat verder dan zakelijk succes. Dan maak je voor veel mensen echt een beetje het verschil. Mooier kan het niet!”

LEVIY – Making the difference at CenterParcs

LEVIY is aan het koppelen geslagen!

LEVIY streeft naar een constante verbetering van haar eigen product. Dit doen we door goed te luisteren naar onze klanten en de wensen vanuit de markt. De focus van onze development afdeling binnen LEVIY ligt onder andere op het realiseren van koppelingen/interfaces met partners binnen de schoonmaak- en hotel business.

Oracle
Vanaf 7 februari 2018 is LEVIY officieel, Oracle Gold Partner, gecertificeerd voor de interface met Opera: het hotelreserveringssysteem van Oracle. Wereldwijd is dit één van de grootste reserveringssysteem waarmee gewerkt wordt binnen de hotelmarkt. Als LEVIY zijn we natuurlijk onwijs trots op onze development afdeling voor het realiseren van deze interface. Met de groei en ambitie die LEVIY heeft in het buitenland, met name UK en Duitstalige landen, gaat deze professionaliseringsslag ons als bedrijf weer een stap verder helpen.

Amadeus
De koppeling met Amadeus is in 2017 gerealiseerd, we zijn hier gekoppeld met het IDPMS-pakket. Deze integratie zorgt ervoor dat de statussen van de hotelkamers direct beschikbaar komen binnen LEVIY en dat kamers die afgerond zijn en geïnspecteerd door de supervisor voor de receptie ook direct inzichtelijk komen als schoon en geïnspecteerd zodat de gast er direct in kan.

De housekeeping bij verschillende hotels onder andere Van der Valk plukt hier al de vruchten van. De koppeling zorgt voor efficiency binnen de hotels, door minder klachten, fouten en kortere communicatielijnen.

Nocore
Veel van onze partners zijn schoonmaakbedrijven die gebruik maken van softwareleverancier Nocore. Hierdoor hebben we sinds 2015 al een partnerovereenkomst met elkaar. Omdat het koppelen met softwarepakketten binnen de schoonmaakmarkt direct inhaakt op de primaire processen van het schoonmaakbedrijf moet je eerst goed kijken hoe de koppeling tot stand moet gaan komen. Je moet van tevoren goed in kaart hebben gebracht welke processen je op elkaar wil laten aansluiten en op welke manier.

Op basis van deze overeenkomst en de gezamenlijke intenties kunnen we voor elke gewenste gezamenlijke klant deze koppeling realiseren. Op dit moment zijn we vanuit LEVIY o.a. voor Dolmans deze exercitie aan het voltooien.

Planbord
Binnen de zorgmarkt is een veel voorkomende vraag om te koppelen met het planbord van de verpleging. Bij het ziekenhuis zijn verschillende FMIS systemen en dit maakt het proces er niet altijd makkelijker op. Vanaf 2017 hebben we een koppeling met het planbord van het AMC weten te realiseren. Hierdoor hoeven de kamers voor het schoonmaakbedrijf niet meer handmatig in het systeem gezet worden maar gebeurd dit via een koppeling.

Deze integratie zorgt ervoor dat de statussen van de verpleegkamers direct beschikbaar komen binnen LEVIY. En dat kamers die afgerond zijn en geïnspecteerd door het AMC  voor de verpleging ook direct inzichtelijk komen als schoon en geïnspecteerd zodat de volgende patiënt er direct in kan.

 

 

Oracle Gold Partner

 Amadeus  Nocore