De basis

Dagelijks maakt u gebruik van allerhande documenten, verslagen en bestanden. Met gebruik van de documentmodule van LEVIY kunt u al deze documenten eenvoudig organiseren en in de app beschikbaar maken. Hierbij kan er vanuit een centrale database eenvoudig worden aangegeven voor welke klant bepaalde documenten van toepassing zijn. Zo creëert u dus een omgeving op maat van de klant. Zaken als gespreksverslagen, rapportages, contracten en veiligheidsbladen zijn nu voor iedereen centraal inzichtelijk. Zowel in het dashboard als in de app.

Op maat

Bij het vormgeven van de database met documenten en bestanden bepaalt u zelf welke documenten er, per klant, wel en niet zichtbaar zijn. U kunt voor elke type document (rapportage, contract, verslag, werkprogramma’s) exact organiseren wat uw gebruikers wel en niet kunnen doen. Wilt u uw opdrachtgever laten meekijken in bepaalde documenten? Geen probleem! Wilt u de medewerkers inzicht geven in recente gespreksverslagen en rapportages? Geen probleem! Met een gerichte structuur in het systeem richt u alles op maat van uw organisatie en de klant in. 

 

Volledig

Binnen de database kunt u vrijwel alle veelvoorkomende documenttypen organiseren zoals Word, Excel en PDF. De documenten komen voor alle betrokkenen, waar gewenst, beschikbaar in de app en het dashboard. Per document kan tevens worden gewerkt met versies, zodat niet alleen de actuele materie, maar zeker ook de historie goed geborgd blijft. Een perfecte centrale database ter ondersteuning van de samenwerking!

Eenvoudig

Het beheren van de documenten is vormgegeven in een eenvoudige en gebruiksvriendelijke omgeving. Nieuwe documenten worden met slechts enkele klikken aan 1 of meerdere klanten toegevoegd. Zo kunt u centrale documenten zeer snel voor alle gebruikers beschikbaar maken, maar zijn klant-gerelateerde documenten uitsluitend beschikbaar voor een select gezelschap. Op deze manier kunt u snel inspringen op veranderingen en nieuwe documenten.

Termijnen

Voor belangrijke documenten zoals contracten of planningen, waar vaak sprake is van deadlines of termijnen, kunnen de verloopdata exact worden ingegeven in het systeem. Wanneer de verloopdatum nadert zal het systeem automatisch een signalering verzorgen zodat u en waar gewenst uw klanten direct op de hoogte zijn van aflopende zaken. Zo staat u nooit voor verrassingen.