De basis

Dagelijks lopen uw medewerkers tegen allerhande situaties aan die een snelle melding kunnen gebruiken. Denk aan technische meldingen, meldingen van vandalisme zoals graffiti, extra werk of veiligheid. Met gebruik van de meldingen module van LEVIY kunt u al deze situaties signaleren, zowel voor uw interne organisatie als richting de klant. Met de app kunnen uw gebruikers de meldingen ingeven en direct voorzien van advies en foto. De melding komt binnen enkele seconden beschikbaar in het dashboard waar de status en voortgang kan worden gevolgd. Door middel van slimme berichtgeving houdt het systeem alle betrokkenen op de hoogte van nieuwe meldingen, openstaande meldingen en actiepunten.

Op maat

Bij het vormgeven van de meldingen module bepaalt u zelf de gewenste soorten meldingen, waar nodig tot op klantniveau. Zo kunt u dus per klant met op maat ingestelde soorten meldingen werken. De ene klant wenst wel geïnformeerd te worden over technische gebreken en de andere niet. Zodoende speelt u gericht in op de wensen van de klant. Bij het instellen van de meldingen module kunt u kiezen uit een uitgebreide selectie aan soorten meldingen zoals technische meldingen, extra werk meldingen, materiaal/middelen meldingen en veiligheidsmeldingen. Deze module laat u sneller en efficiënter communiceren met uw klant, zodat uw samenwerking nog vloeiender loopt!

Directe notificatie

Wanneer er door uw gebruikers een nieuwe melding wordt gesignaleerd, resulteert dit direct in een bericht aan de verschillende betrokkenen. U kunt voor elke type melding, per klant, aangeven waar deze melding naartoe moet. Is dat de technische dienst, servicedesk of bijvoorbeeld het eigen bedrijfsbureau? De betrokkenen ontvangen zowel een bericht op de eigen app, als per e-mail zodat alle betrokkenen op de hoogte blijven van actuele meldingen. Binnen het dashboard kan de status van de melding real-time worden gevolgd met een handige overzichtspagina met al uw locatie, per klant, op de real-time kaart. Hiermee is de actuele situatie direct inzichtelijk voor iedereen!

Foto en advies

Met de app kunt u bij elk onderdeel van de melding foto’s en advies toevoegen. Na verzending van de melding presenteert het dashboard deze afbeeldingen direct op een zo efficiënt mogelijke manier. Uw melding bestaat voortaan dus niet alleen uit tekst, maar alles kan worden toegelicht met veelzeggende afbeeldingen en adviezen.

Samen volgen

U kunt voor elke melding exact organiseren wat uw gebruikers wel en niet kunnen doen. Wilt u uw opdrachtgever laten meekijken in het systeem? Geen probleem! Wilt u de technische dienst van uw opdrachtgever laten meekijken? Geen probleem! Met enkele korte stappen maakt u direct een nieuwe gebruiker aan met zijn/haar eigen rechten en mogelijkheden.